Caviar Imperial de Nisetru (Acipenser gueldenstaedtii) – 100 g

1.500lei

10 în stoc

Descriere

Caviar Imperial de Nisetru (Acipenser gueldenstaedtii)100 g –  Caviarul imperial de nisetru este o comoara rara, rezervata adevaratilor cunoscatori. Aromele sale intense si tonurile complexe il recomanda ca un rasfat special. Boabele caviarului imperial variaza intre tonuri pamantii si auriu stralucitor, oferindu-i acestuia un loc printre bogatiile curtii imperiale.

Caviar Imperial de Nisetru (Acipenser gueldenstaedtii) se poate obtine din exemplare care sunt la al doilea sau al treilea ciclu de maturare. Aceste exemplare ofera oua mai mari si cu o textura ferma. Gustul este foarte aromat si textura este cremoasa. Acest caviar provine de la specia de sturion Nisetrul (Acipenser gueldenstaedtii) care este un pește marin, bentonic, , din familia acipenseride (Acipenseridae) care trăiește în Marea Neagră și Marea Caspică și migrează, pentru reproducere în fluviile care se varsă în ele: din Marea Caspică migrează în VolgaUralCura; din Marea Azov – în Don; din Marea Neagră – în RionNipruBugNistru și Dunăre.

Adulții se hrănesc în mare cu moluștecrustaceepolichete, mai puțin cu pești; în Dunăre cu larve de efemeroptere și alte insectecrustacee și pești, mai ales obleț (Alburnus alburnus). Pentru reproducere migrează din mare în fluvii primăvara, din februarie-martie până în mai.

Are importanța economică, fiind pescuit. După cegă, nisetrul are carnea cea mai gustoasă dintre acipenseride. Se consumă proaspătă, sărată sau afumată. Se pregătește și ca marinată. Din spinarea sărată, uscată sau afumată se prepară batogul sau balâcul. Foarte prețuite sunt icrele lui, de culoare cenușie închisă și care se vând proaspete sau tescuite.

Informații suplimentare

Greutate 100 g