Caviar de Nisetru | Osetra Caviar 100 g

780lei

10 în stoc

SKU: 20 Categorie:

Descriere

Caviar de Nisetru

Caviarul de Nisetru este deseori vazut ca cel mai popular caviar din lume. Culoarea oualelor de nisetru poate fi in diferite tonuri de gri petrol sau cenusiu spre negru. Fiecare exemplar poate oferi oua cu o aroma si textura aparte. Aceste caviar incanta simturile cunoscatorilor la fiecare noua degustare. Aroma inconfundabila de nuca prospata iti incanta papilele gustative. De aceea te vei intoarce cu placere la o noua degustare.

Caviar de Nisetru se poate obtine prin prelucarea prin sarare a oualelor de Nisetrul (Acipenser gueldenstaedtii).

Acesta este un pește marin, bentonic, , din familia acipenseride (Acipenseridae) care trăiește în Marea Neagră și Marea Caspică și migrează, pentru reproducere în fluviile care se varsă în ele: din Marea Caspică migrează în VolgaUralCura; din Marea Azov – în Don; din Marea Neagră – în RionNipruBugNistru și DunăreAdulții se hrănesc în mare cu moluștecrustaceepolichete, mai puțin cu pești; în Dunăre cu larve de efemeroptere și alte insectecrustacee și pești, mai ales obleț (Alburnus alburnus). Pentru reproducere migrează din mare în fluvii primăvara, din februarie-martie până în mai.

Are importanța economică, fiind pescuit. După cegă, nisetrul are carnea cea mai gustoasă dintre acipenseride. Se consumă proaspătă, sărată sau afumată. Se pregătește și ca marinată. Din spinarea sărată, uscată sau afumată se prepară batogul sau balâcul. Foarte prețuite sunt icrele lui, de culoare cenușie închisă și care se vând proaspete sau tescuite.

Magazin

Informații suplimentare

Greutate 100 g